“DRIEKONINGENVESPER”
Vesper voor Epifanie met werken van J.S. Bach en H.Schütz
zaterdag, 6 januari 2007
in de Stevenskerk te Nijmegen
 Vespercantorij Capella Cumerana o.l.v. Jetty Podt
Anke Foede, viool
Cor van Wageningen, orgel
Henk Gols, voorganger

Aanvang: 16.00 uur
Duur: ongeveer 45 minuten
Toegang vrij, collecte.
Gedurende de wintermaanden worden de vespers op zaterdagmiddag in de Stevens in de sfeervolle Zuiderkapel gehouden.
Het feest van Epifanie, op 6 januari, is ouder dan het geboortefeest van Jezus op 25 december. Het is het lichtfeest van het aantreden van de Messias in onze wereld. In de volksmond is het feest “Driekoningen” gaan heten. Maar het gaat om meer dan de pelgrimage van enkele magiërs naar het Christuskind: bij Epifanie horen ook de thema’s van Christus’entree in het beloofde land via de doop in de Jordaan, en van het bruiloftsfeest dat aan de overzij van het water te Kana wacht.
Iets van het stralende licht zal te horen zijn in de vioolsonate in G van J.S. Bach. Ook het Magnificat van Heinrich Schütz zal bijdragen aan de feestvreugde.
De eerstvolgende vesper is op zaterdag 3 februari. Berry van Berkum (orgel) en Pip van Steen (fluit) zullen hun medewerking verlenen.
Vespers zijn er (buiten de zomermaanden) op elke eerste zaterdag van de maand. Aanvang steeds om 16 uur.
Stichting Ontcommer
De vespers in de Stevenskerk worden mogelijk gemaakt door Stichting Ontcommer (‘Spiritualiteit en cultuur in het hart van Nijmegen’). De stichting is geheel van giften afhankelijk (girorekening 8488420 t.n.v. Stichting Ontcommer te Nijmegen).
  

 

Leave a Reply