Jetty Podt heeft een bijzondere concertpraktijk. De orgelconcerten die zij geeft zijn vaak geïnspireerd op iets “bijzonders- buiten-het-orgel”. Het König-orgel van de Stevenskerk, waar zij de vaste bespeelster is, brengt haar telkens weer op nieuwe en frisse ideeën. Daarbij heeft de wederzijdse beïnvloeding van literatuur en muziek haar bijzondere aandacht.

U kunt de volgende concerten boeken voor 2007 en 2008:

Concerten ORGEL EN LITERATUUR:

Liszt en Dante . Franz Liszt raakte heftig geïnspireerd bij het lezen van La Divina Commedia van Dante, en schreef een groot werk voor orkest, dat later bewerkt werd voor symfonisch orgel. Door de muziek word je op geheel nieuwe wijze meegevoerd naar de wereld van Dante. Met de metamorfosen van Ovidius gebeurde hetzelfde. (Dit programma werd eerder in Haarlem en Nijmegen uitgevoerd).

Mariken van Nieumeghen . Dit beroemde mirakelspel bevat nog immer actuele thema’s, en is in het oude middelnederlands van ongekende schoonheid. Door de levendige voordracht van Wam de Moor is het verhaal goed te volgen en komt de grote kwaliteit van de tekst naar voren. Hier ondersteunt de muziek de tekst, maar ook geeft de tekst nieuwe inhoud aan de muziek. Met muziek van Sweelinck, Bach, Eben, Messiaen, afhankelijk van het orgel. (Dit programma werd eerder uitgevoerd in Nijmegen, Arnhem, Cuijk en Den Bosch)

BACHCONCERTEN

Bachconcerten. Een concert met alleen werken van de onovertroffen Johann Sebastian Bach is altijd iets bijzonders, zowel voor uitvoerenden als voor het publiek. Een programma is in wording voor 21 augustus 2007 in de Stevenskerk te Nijmegen, en is daarna ook elders te boeken.

Natuurlijk zijn er nog meer mogelijkheden. Neemt u gerust contact met mij op.

Leave a Reply