Archive for the 'Koordirigent' Category

Vespers in de Stevens Seizoen 2009-2010

Saturday, August 29th, 2009

Op zaterdag 5 september 2009 start de nieuwe serie zaterdagmiddagvespers in de Stevenskerk met een Evensong in de Grote Kerk. Capella Cumerana o.l.v. Jetty Podt zingt o.a. het Magnificat van Pachelbel. Aanvang 16.00 uur.

Het programma van het gehele seizoen 2009-2010 vindt u onder de link “Vespers in de Stevens” in de blauwe balk rechts, onder “Blogroll”.

Concert Spirituel op 6 juni 2009

Friday, May 29th, 2009

Op zaterdag 6 juni 2009 geeft Capella Cumerana o.l.v. Jetty Podt, samen met Joost Langeveld, orgel, een concert met religiueze muziek rond het thema Trinitatis.

Joost Langeveld speelt op het König-orgel o.a. de allesomvattende Preludium en Fuga in Es dur van J.S.Bach. Capella Cumerana zingt werken van Vibaldi, Weelkes, Stanford, Turner, Pärt en Sisask. Wam de Moor en Henk Gols zullen enkele gedichten voordragen.

Dit concert vormt de afsluiting van een seizoen koorvespers en evensongs op zaterdagmiddag in de Stevenskerk. De toegang is gratis. Aanvang 16.00 uur.

Capella Cumerana zingt in de Kerstnacht

Saturday, December 20th, 2008

Op woensdag 24 december om 22.30 uur vindt in de Njmeegse Stevenskerk de sfeervolle Kerstnachtviering plaats. Voorganger is ds. Henk Gols. Medewerking verlenen Joost Langeveld, orgel, Nijmeegs Symfonisch blaasorkest o.l.v. Hans van Gemert, Pip van Steen, fluit, en de voor de gelegenheid met extra zangers uitgebreide Capella Cumerana o.l.v. Jetty Podt. Naast de bekende Kerstliederen die met de volle kerk gezongen worden, zal het koor o.a. Shepherd’s Pipe Carol van John Rutter en Bethlehem Down van Peter Warlock zingen.

Om verzekerd te zijn van een zitplaats, dient men tijdig aanwezig te zijn. De kerk is sfeervol verlicht met kaarsen in alle kroonluchters. Voor de dienst wordt gemusiceerd door orkest en organist.

Vespers met Capella Cumerana najaar 2008

Wednesday, October 15th, 2008

Elke eerste zaterdag van de maand van 16.00 to 16.45 uur zingt Capella Cumerana o.l.v. Jetty Podt de vespers in de Stevenskerk. Verstilling en spiritualiteit in het hart van de stad.

Programma najaar 2008

6 september: Concert Spirituel met Méditations sur le Mystère de la Sainte Trinité van Olivier Messiaen        Berry van Berkum, orgel      Capella Cumerana, gregoriaans

4 oktober:      Evensong, engelse koorvesper aan de vooravond van de 3e zondag van de herfst             werken van Stanford, Wesley en Smith, Capella Cumerana

1 november:   Evensong, engelse koorvesper op Allerheiligen, met werken van Batten, Sisask en Victoria      Capella Cumerana

6 december     Evensong, engelse koorvesper aan de vooravond van 2e Advent           o.a. werken voor violoncello solo van JS Bach door Mirjam Mudde, cello en Capella Cumerana

Orgelconcert a la Schweitzer met Capella Cumerana

Sunday, September 2nd, 2007

Op dinsdag 4 september 2007 verzorgt Berry van Berkum een orgelconcert a la Schweitzer in de Stevenskerk te Nijmegen. Net als bij de concerten van Albert Schweitzer in 1928 en 1932 in Nijmegen, wordt aan het orgelconcert meegewerkt door een koor, dat ondermeer de Bachkoralen zingt. Capella Cumerana o.l.v. Jetty Podt zal naast de Bachkoralen ook enkele gregoriaanse gezangen verzorgen. Berry van Berkum speelt muziek van Bach, Franck, Langlais, Vierne en Messiaen.