Zaterdag 1 oktober zingt de Amsterdamse Sweelinckcantorij o.l.v. Christiaan Winter een Engelse evensong in de Stevenskerk. Het koor treedt op in lange koormantels, net als in de Engelse traditie. Aanvang 16.00 uur. Stevenskerk Nijmegen. Toegang gratis.
Het is de eerste keer dat de Sweelinckcantorij uit Amsterdam in Nijmegen te beluisteren is. Dit bijzondere koor werd opgericht door Willem Vogel en stond aan de wieg van veel hedendaagse kerkmuziek. Het koor brengt een tegenbezoek aan de Nijmeegse Capella Cumerana , die vorig jaar een evensong zong in de Oude Kerk in Amsterdam.
Op het programma staat muziek van Jan Pieterszoon Sweelinck en Christiaan Winter. Sweelinck is de grootste Nederlandse componist uit de 17e eeuw, van wie het complete oeuvre onlangs op CD verschenen is. Hij was destijds organist van de Oude Kerk in Amsterdam. Zijn opvolger na eeuwen, Christiaan Winter, treedt in zijn voetsporen. Van beide componisten zal het koor muziek uitvoeren. Het Königorgel wordt daarbij bespeeld door huisorganist van de Stevenskerk Jetty Podt.
De evensong wordt georganiseerd door Stichting Ontcommer.
Meer informatie: www.sweelinck.nl

Leave a Reply