Op dinsdag 12 september 2006 vond het wensconcert plaats, dat de drie Nijmeegse organisten Jetty Podt, Berry van Berkum en Joost Langeveld gaven in de Sint Stevenskerk. De drie organisten speelden een keus uit een lange lijst wensen van concertbezoekers. De hele zomer konden de bezoekers hun wensen kenbaar maken.  Er was veel vraag naar Bach, maar het bleek ook, dat de bezoekers muziek van Messiaen gemist hadden. Ook werd kenbaar gemaakt dat men bepaalde muziek graag nóg eens beluisteren wilde. Zo kreeg het programma vorm: Jetty Podt opende met de fantasie en fuge in c moll van J.S.Bach. Daarna vervolgde zij met enige delen uit de partita over “Sei gegrüsset”. Deze wens was zelfs voorzien van een registratievoorbeeld!! Daarna speelde Joost Langeveld van Mendelssohn de Variations serieuses, en van Rheinberger de Introduktion en Passacaglia. Berry van Berkum nam het over met “Wie schon leuchtet der Morgenstern” van Bert Matter, dat tijdens de excursie naar Zaltbommel de hit van de dag was. Daarna speelde Berry nog enige werken van Messiaen, o.a. Joie et clarté en Dieu parmi nous. Kortom een concert met louter “topnummers”. Dit concert was de afsluiting van de zomerconcertserie van de Nijmeegse Orgelkring in de Sint Stevenskerk en tegelijk een opmaat voor het Internationaal Orgelfestival Nijmegen dat een week later begon.  

Leave a Reply