Beste bezoeker,

Welkom op mijn website. Op deze pagina vindt u enige informatie over het gebruik van de website, dit om u het navigeren te vergemakkelijken.

De linker kolom

Op het grote linker veld vindt u allerhande artikelen. Deze artikelen zijn chronologisch geordend, met de meest recente bovenaan. Indien u een ouder artikel zoekt, vindt u onderaan de kolom een link met ‘next page’, indien u hierop klikt wordt u naar de volgende pagina met artikelen geleid.

De artikelen bevatten teksten, foto’s, fragmenten van partituren, maar ook geluidsfragmenten in mp3. U kunt de teksten lezen, de foto’s en de partituren bekijken op verschillende formaten (gewoon even klikken op de foto). Houdt u hierbij rekening met auteursrechten … ?

Wat de geluidsfragmenten betreft, deze kunt u beluisteren in de player door op de pijl naast het luidsprekertje te klikken. U kunt de muziek ten allen tijde stoppen door op de in een dubbele balk veranderde pijl te klikken. Wilt u naar de muziek blijven luisteren terwijl u naar andere delen van mijn website navigeert, klikt u dan op “Play in Popup”. Dit opent een nieuw venstertje met de player. Ook hier kunt u de muziek altijd stoppen of opnieuw beluisteren.

De rechter kolom

De blauwe rechter kolom bevat op een foto batch na (onder de agenda) geen inhoudelijke informatie, maar is bedoeld om u zo snel mogelijk door de website te laten navigeren. Deze kolom bevat de volgende hoofdonderdelen: Pages, Categories, Archives, Blogroll, Search, Meta en Concert-agenda.

Pages: dit zijn verschillende statische onderdelen van mijn website, zoals deze pagina met uitleg die u nu leest. Tevens kunt u hier mijn biografie raadplegen onder Jetty Podt :: Biografie.

Categories: het belangrijkste onderdeel van de navigatiekolom. Onder dit kopje valt een groot aantal sub-categorieën en sub-sub-categorieën. Wanneer u naar de namen van de categorieën kijkt, spreekt het voor zich welke inhoud er achter schuil gaat. U kunt ze aanklikken om alle artikelen onder de betreffende categorie te raadplegen.

Archives: indien u opzoek bent naar een artikel uit een specifieke periode, dan kunt u hier klikken op de betreffende maand. Vervolgens krijgt u een pagina met alle informatie die in die maand op de website is geplaatst.

Blogroll: hieronder kunt u verwijzingen vinden naar pagina’s van andere personen en organisaties.

Search: zoeken op trefwoord

Meta: onder dit element zit een belangrijk aspect van mijn website verborgen. De hele website is namelijk interactief. Met andere woorden, u kunt niet alleen informatie van de website halen, u kunt ook informatie geven! Vanzelfsprekend kan niet iedereeen zomaar inhoud op de website plaatsen, hiervoor dient u zich te registreren. Registratie staat iedereen vrij, maar een registrant is in eerste instantie ‘subscribor’ op de website. Om ook teksten van een commentaar te kunnen voorzien of om zelf teksten op de site te plaatsen, moet u eerst door de administrator ‘opgewaardeerd’ worden tot ‘contributor’. Indien u geregistreerd bent en voldoende rechten hebt, kunt u inloggen en bijvoorbeeld commentaren schrijven bij artikelen, bijvoorbeeld naar aanleiding van een concert of evenement, maar u kunt ook reageren op teksten van andere geregistreerden.

Vergeet u niet uit te loggen als u uw teksten hebt geplaatst? Vooral op een publieke computer kan dit tot risico’s leiden, daar andere dan teksten onder uw naam kunnen plaatsen … Overigens, teksten verschijnen niet direct nadat u ze geschreven hebt, ook deze worden eerst door de administrator gekeurd.

RSS: voor personen die graag automatisch op de hoogte gehouden willen worden van veranderingen op mijn website.

Concert-agenda: hier kunt u, in de vorm van een kalender alle concerten en evenementen bekijken. De dagen waarop een concert of evenement op de agenda staat, hebben een andere kleur. Om meer informatie te verkrijgen over het evenement, hoeft u alleen met de muis over de datum te bewegen (klikken is niet nodig); er verschijnt dan een venstertje met informatie. Voor meer informatie kunt u ook klikken op de datum. U wordt dan doorgestuurd naar een pagina met detail-informatie over het evenement. Wilt u alle concerten en evenementen van een specifieke maand in een overzicht hebben, klikt u dan op de maand met het jaar erachter midden boven de agenda. Om door de agenda te bladeren kunt u klikken op de afgekorte namen van maanden links en rechts boven de agenda.

Ik wens u veel lees-, kijk- en luistergenot op mijn website. Mocht u vragen hebben of om andere redenen contact met mij willen hebben, dan kunt u dat doen via het contact-formulier.

Jetty Podt