Archive for July, 2007

Mariken van Nieumeghen in Utrecht op 1 september

Tuesday, July 17th, 2007

op zaterdag 1 september geeft Jetty Podt in samenwerking met Wam de Moor, declamatie, een concert in de Nicolaïkerk te Utrecht. Zij brengen het mirakelspel “Mariken van Nieumeghen”, met muziek van Sweelinck, Bach, Eben en Messiaen. Aanvang 14.00 uur.

Bachconcert op 21 augustus

Tuesday, July 17th, 2007

Op dinsdag 21 augustus a.s. geeft Jetty Podt een orgelconcert in de Stevenskerk te Nijmegen met louter werken van J.S.Bach. Aanvang 20.30 uur.

Jetty Podt opent deze Bach-avond met het fraaie Fantasia en Fuga in c moll. Na een drietal koraalbewerkingen, waaronder “Wachet auf” en “Valet will ich dir geben”, brengt zij de speelse, maar zeker ook virtuoze triosonate 1 in Es dur.  Het programma wordt, na een volgend drietal koraalbewerkingen, besloten met de beroemde Toccata en Fuga in d moll.

Het is bij elk Bachconcert op het König-orgel weer de vraag of de organist erin slaagt het orgel optimaal te laten klinken. Elke keer weer maken de gemaakte keuzes van vooral de registraties de tongen van de luisteraars los. U bent van harte welkom om mee te discussiëren na afloop van het concert bij café Biessels aan de Grote Markt. Bij mooi weer buiten!