Archive for the 'Vespers in de Stevens' Category

Stabat Mater van Boccherini

Thursday, March 25th, 2010

Op zaterdag 3 april 2010, Stille Zaterdag, zal om 16.00 uur in de Stevenskerk een uitvoering plaatsvinden van het Stabat Mater van Luigi Boccherini. Uitvoerenden zijn Catharina Jansen, sopraan, en Joost Langeveld, orgel.

Oorspronkelijk schreef Boccherini dit werk voor sopraan en strijkers, maar vandaag kunt u een bewerking horen voor sopraan en orgel.

Joost Langeveld zal de vele klankkleuren van het König-orgel benutten voor een uitvoering met een dramatische gelaagdheid.

Dit liturgisch concert wordt georganiseerd door de Stichting Ontcommer, die maandelijks op de eerste zaterdag van de maand een  vesper, evensong of concert spirituel organiseert, onder artistieke verantwoordelijkheid van Jetty Podt.

Vespers in de Stevens Seizoen 2009-2010

Saturday, August 29th, 2009

Op zaterdag 5 september 2009 start de nieuwe serie zaterdagmiddagvespers in de Stevenskerk met een Evensong in de Grote Kerk. Capella Cumerana o.l.v. Jetty Podt zingt o.a. het Magnificat van Pachelbel. Aanvang 16.00 uur.

Het programma van het gehele seizoen 2009-2010 vindt u onder de link “Vespers in de Stevens” in de blauwe balk rechts, onder “Blogroll”.

Concert Spirituel op 6 juni 2009

Friday, May 29th, 2009

Op zaterdag 6 juni 2009 geeft Capella Cumerana o.l.v. Jetty Podt, samen met Joost Langeveld, orgel, een concert met religiueze muziek rond het thema Trinitatis.

Joost Langeveld speelt op het König-orgel o.a. de allesomvattende Preludium en Fuga in Es dur van J.S.Bach. Capella Cumerana zingt werken van Vibaldi, Weelkes, Stanford, Turner, Pärt en Sisask. Wam de Moor en Henk Gols zullen enkele gedichten voordragen.

Dit concert vormt de afsluiting van een seizoen koorvespers en evensongs op zaterdagmiddag in de Stevenskerk. De toegang is gratis. Aanvang 16.00 uur.

Vespers met Capella Cumerana najaar 2008

Wednesday, October 15th, 2008

Elke eerste zaterdag van de maand van 16.00 to 16.45 uur zingt Capella Cumerana o.l.v. Jetty Podt de vespers in de Stevenskerk. Verstilling en spiritualiteit in het hart van de stad.

Programma najaar 2008

6 september: Concert Spirituel met Méditations sur le Mystère de la Sainte Trinité van Olivier Messiaen        Berry van Berkum, orgel      Capella Cumerana, gregoriaans

4 oktober:      Evensong, engelse koorvesper aan de vooravond van de 3e zondag van de herfst             werken van Stanford, Wesley en Smith, Capella Cumerana

1 november:   Evensong, engelse koorvesper op Allerheiligen, met werken van Batten, Sisask en Victoria      Capella Cumerana

6 december     Evensong, engelse koorvesper aan de vooravond van 2e Advent           o.a. werken voor violoncello solo van JS Bach door Mirjam Mudde, cello en Capella Cumerana

Trinitatisvesper in de Stevens

Saturday, June 2nd, 2007

op zaterdag 2 juni verzorgt Capella Cumerana o.l.v. Jetty Podt de vesper aan de vooravond van Trinitatis in de Stevenskerk te Nijmegen. Gezongen wordt het motet “O Trinity, most blessed light” van de engelse componist C.K.Turner. Berry van Berkum bespeelt het König-orgel, ondermeer met de Fuga in Es-dur van J.S.Bach. Tevens wordt met koor, aanwezigen en orgel de Lofzang van Maria gezongen in een toonzetting van Toon Hagen. Aanvang 16.00 uur, toegang vrij.Š